BIO kaas

Vervaardigd op de boerderij

WIE ZIJN WE ?

DE KAASMAKERIJ

De kaasmakerij Vincent Counasse begon zijn activiteiten in 2002 en is gevestigd te Chauveheid in de gemeente van Stoumont nabij de boerderij van Philippe Counasse (zijn broer) in de Liennevallei.

 

De kaasmakerij verwerkt biologische koemelk van Philippe’s boerderij en sinds 2014 de biologische geitenmelk van de boerderij van Marc Vanguestaine te Fagnoulin de gemeente Ferrières.

 

De smaak van zijn kazen is gekoppeld aan de rijkdom van de biologische flora van de weiden van de Haute Ardenne en aan de specificiteit van de Montbéliarde koeien van de boerderij van Philippe beroemd om de kwaliteiten van hun melk.

 

Vincent Counasse, industrieel ingenieur van opleiding, is altijd op zoek naar de beste kaastechnieken. De kaasmakerij is gehuisvest in moderne ateliers en garandeert zo permanente hygiëne en kwaliteit van de producten.

 

De kaasmakerij Vincent Counasse produceert vele kazen variërend van verse kazen, zachte witschimmelkazen, gewassen korstkaas tot geperste kazen, waarvan de bekendste « Li Blanc coucou dès prés ».

 

 

DE FAMILIE BOERDERIJ

Albert Counasse en zijn echtgenote namen de familieboerderij over in 1971. Sinds 1974, hebben ze zich geëngageerd als pioniers in de biologische landbouw om producten van kwaliteit aan te bieden met respect voor het milieu.

 

In 1981, komen de koeien van Montbéliarde aan op de boerderij en sinds 1995 wordt Albert Counasse bijgestaan door zijn zoon Philippe. Samen hebben ze het bedrijf laten evolueren naar een moderne boerderij die steeds op zoek is naar kwaliteit en dierenwelzijn.

 

De kudde Montbéliarde koeien graast in weilanden die zeer rijk zijn aan een gevarieerd flora.

In de winter worden de koeien ondergebracht in een ruime en lichte schuur ze krijgen schuurgedroogd hooi, granen, erwten, tuinbonen, lupine, ...en dit alles geproduceerd op de boerderij.

 

Er wordt slechts een supplement biologische cake gekocht wanneer echt nodig.

ONZE KAZEN

Li blanc coucou dès prés
(de witte klaver van de weide)

De naam verwijst naar de witte klaver die overvloedig groeit in de biologische weiden van de boerderij.

 

Het is een halfharde kaas van rauwe koemelk in de vorm van een wiel van 2kg natuur (jong, belegen en oud) en gekruid (tomaat-basilicum, brandnetel-peterselie, fenegriek, paprika’s, tijm-curry-koriander, knoflook-paprika, rozemarijn-lijnzaad, venkel, wilde knoflook …)

 

Deze kaas is zacht en licht gezouten met een natuurlijke korst. De smaak kan variëren volgens rijpingstijd en seizoen.

 

Hoe jonger de kaas, hoe zachter hij is van smaak. Hoe meer belegen hij is, hoe typische en krachtiger zijn smaak zal zijn

 

Le Cru des Rochettes

De naam verwijst naar een plaats vlakbij de boerderij « Les Rochettes ».

 

Het is een zachte witteschimmelkaas van rauwe koemelk die lijkt op een Camembert.

 

De ‘Le Cru des Rochettes’-kaas wordt gemaakt in de vorm van een cilinder met een diameter van 10 cm en weegt minimaal 250 g.

 

De kaas wordt subtiel gegoten waardoor het een lichte en romige textuur krijgt.

 

Deze kaas op basis van melk is licht gezouten en heeft drie weken opslag nodig om tot in het hart geaffineerd te zijn.

Le Pavé de Stoumont

De Pavé de Stoumont is een zachte kaas gemaakt van rauwe koemelk met gewassen korst.

 

Hij heeft een vierkante vorm van 10 cm en weegt ongeveer 450 g.

 

Zijn typische smaak doet denken aan een zachte Herve. Zijn oranje korst geeft een lichte en aangename bittere smaak.

 

Deze kaas heeft karakter maar is ook zacht. Kortom, een kaas rijk aan smaak.

Le Chèvre de Lienne

De Lienne geitenkaas is een halfharde kaas met gepasteuriseerde geitenmelk in de vorm van een wiel van 2 kg.

 

Deze witte kaas heeft een soepele, stevige en lichte textuur die smelt in de mond. Hij heeft zachte subtiele (heerlijke)en lichte geitensmaak met een natuurlijke oranje korst.

 

Een zachte delicate smaak met hazelnootaroma’s.

 

De Lienne geitenkaas is ook gemakkelijk verteerbaar.

 

La Roue Stoumontoise

Het Stoumont wiel is een onverhitte halfharde kaas van rauwe koemelk en weegt ongeveer 17 kg. Na 8 weken (jong) wordt hij gekenmerkt door zijn zachtheid en smeuïgheid.

 

Het is de ideale kaas om een heerlijk aperitief samen te stellen. Na 3 maanden rijping, biedt hij een lichte fruitige smaak met versterkte aroma’s.

 

Men kan hem nog meer laten rusten om een kaas te verkrijgen met een sterke een getypeerde smaak.

 

Hij gaat perfect samen met een heerlijk regionaal biertje.

Le Chevronais

De Chevronais is een zachte witteschimmelkaas van geitenmelk in de vorm van een vierkan van 10 cm met een gewicht van ongeveer 250 g. Na 2 of 3 weken wordt zijn licht kalkachtige hart meer smeuïg en smeltend.

 

Zijn smaak wordt geaccentueerd met rijping. De Chevronais is een aangename kaas vol aroma's met een zachte maar krachtige smaak. Bij het proeven, krijgen we eerst een smaak van paddenstoelen gevolgd door een geitenaroma.

Le Chevron frais

De Chevron frais (verse geitenkaas) wordt verkregen na een langzame rijping. De verkregen geitenwrongel wordt vervolgens uitgelekt in geperforeerde vormen. Het gewicht na het uitlekken bedraagt  ongeveer 140 g.

 

De verse geitenkaas heeft na een paar dagen een zeer fijne, lichte en zachte textuur met een zeer zachte bloemige en lichte zure smaak.

 

De verse geitenkazen worden ook gerold in verschillende kruidenmengelingen (peper, tijm-curry-koriander, tomaat-basilicum, knoflook-paprika, ajuin, knoflook-peterselie-bieslook ...)

Le chevron affiné

De verse geitenkazen krijgen na verdere rijping meer karakter en laten de smaken van de streek beter tot uiting komen.

 

De kaas is eerst eerder zacht en vers, en wordt dan bedekt met witte en / of blauwe schimmels. Vervolgens vormt de korst zich geleidelijk aan tot deze gaat rimpelen en het hart zal brokkelig worden.

 

De kaas verliest met het rijpen in volume en gewicht maar wint aan complexiteit en smaak met aroma’s van walnoot en hazelnoot.

 

la maquée de chauveheid

Deze verse kaas met gepasteuriseerde koemelk wordt gemaakt van de wrongel die na een trage rijping van 24u natuurlijk wordt uitgelekt in een zak. De verse platte kaas is goed uitgelekt en de textuur is vergelijkbaar met die van onze grootouders

 

De crème is goed gedraineerd en de textuur is vergelijkbaar met die van onze grootouders (platte kaas met karnemelk).

 

De versheid van de gebruikte melk, de kwaliteit van de biologische weiden van de boerderij geven aan de platte kaas zijn bijzondere textuur, zijn subtiele smaken en al zijn zachtheid.

 

De platte kaas met kruiden wordt verkregen door een verse mix van peterselie, wilde knoflook en uien er in te verwerken.

Honning van de regio

 

De bijenstal  bevinden zich in de gemeente Manhay in de Ardennen. Deze zeer natuurlijke en uitermate beboste regio is goed geïsoleerd van vervuiling door pesticiden die worden gebruikt in de grote veldgewassen.

 

De flora bestaat ui weilanden, bosranden en bossen die rijk zijn aan wilde bloemen. Het is een authentieke honing, koud geoogst en zonder pasteurisatie om zijn superieure kwaliteit te behouden.

Ardense worst en gedroogde worst

 

De vleeswaren die wij voorstellen zijn afkomstig van de Boerderij van Sylvain Fontaine (Slagerij van de Croix Scaille). Hij is een echte ambachtsman en maakt zijn vleeswaren in zijn slagerij van zijn Limousin koeien van biologische agricultuur.

Stroop van peren en appels / STROOPFABRIEK M.THOMSIN

 

Einer der letzten handwerklichen Sirupfabriken des Herver Lands.

 

Dieser Sirup wird aus puren Früchten hergestellt. Hier wird die Tradition von Vater zu Sohn seit 1884 bewahrt.

Artisanale producten

Biologische eieren van de boerderij

 

De eieren die we commercialiseren komen van biologische kwekerijen. De kippen hebben een grote weide waar ze vrij in kunnen rondlopen. Hun voeding is volledig biologisch.

 

 

WIE ZIJN WE ?

De kaasmakerij Vincent Counasse begon zijn activiteiten in 2002 en is gevestigd te Chauveheid in de gemeente van Stoumont nabij de boerderij van Philippe Counasse (zijn broer) in de Liennevallei.

De kaasmakerij verwerkt biologische koemelk van Philippe’s boerderij en sinds 2014 de biologische geitenmelk van de boerderij van Marc Vanguestaine te Fagnoulin de gemeente Ferrières.

De smaak van zijn kazen is gekoppeld aan de rijkdom van de biologische flora van de weiden van de Haute Ardenne en aan de specificiteit van de Montbéliarde koeien van de boerderij van Philippe beroemd om de kwaliteiten van hun melk.

 

Ons adres

Route de Chauveheid, 47/1
B-4987 Stoumont

 +32 (0)497 74 85 57

© Copyrights 2019 - Fromagerie Counasse - Photographe Studio 345 - Koen Blanckaert - Design ekostudio.be

Im Bauernhof zubereitet

Bio-Käse

 

WIE ZIJN WE ?

DE KAASMAKERIJ

De kaasmakerij Vincent Counasse begon zijn activiteiten in 2002 en is gevestigd te Chauveheid in de gemeente van Stoumont nabij de boerderij van Philippe Counasse (zijn broer) in de Liennevallei.

 

De kaasmakerij verwerkt biologische koemelk van Philippe’s boerderij en sinds 2014 de biologische geitenmelk van de boerderij van Marc Vanguestaine te Fagnoulin de gemeente Ferrières.

 

De smaak van zijn kazen is gekoppeld aan de rijkdom van de biologische flora van de weiden van de Haute Ardenne en aan de specificiteit van de Montbéliarde koeien van de boerderij van Philippe beroemd om de kwaliteiten van hun melk.

 

Vincent Counasse, industrieel ingenieur van opleiding, is altijd op zoek naar de beste kaastechnieken. De kaasmakerij is gehuisvest in moderne ateliers en garandeert zo permanente hygiëne en kwaliteit van de producten.

 

De kaasmakerij Vincent Counasse produceert vele kazen variërend van verse kazen, zachte witschimmelkazen, gewassen korstkaas tot geperste kazen, waarvan de bekendste « Li Blanc coucou dès prés ».

Den familialen Bauernhof

Albert Counasse en zijn echtgenote namen de familieboerderij over in 1971. Sinds 1974, hebben ze zich geëngageerd als pioniers in de biologische landbouw om producten van kwaliteit aan te bieden met respect voor het milieu.

 

In 1981, komen de koeien van Montbéliarde aan op de boerderij en sinds 1995 wordt Albert Counasse bijgestaan door zijn zoon Philippe. Samen hebben ze het bedrijf laten evolueren naar een moderne boerderij die steeds op zoek is naar kwaliteit en dierenwelzijn.

 

De kudde Montbéliarde koeien graast in weilanden die zeer rijk zijn aan een gevarieerd flora.

 

In de winter worden de koeien ondergebracht in een ruime en lichte schuur ze krijgen schuurgedroogd hooi, granen, erwten, tuinbonen, lupine,... en dit alles geproduceerd op de boerderij.

 

Er wordt slechts een supplement biologische cake gekocht wanneer echt nodig.

ONZE KAZEN

Li blanc coucou dès prés

(de witte klaver van de weide)

 

De naam verwijst naar de witte klaver die overvloedig groeit in de biologische weiden van de boerderij.

 

Het is een halfharde kaas van rauwe koemelk in de vorm van een wiel van 2kg natuur (jong, belegen en oud) en gekruid (tomaat-basilicum, brandnetel-peterselie, fenegriek, paprika’s, tijm-curry-koriander, knoflook-paprika, rozemarijn-lijnzaad, venkel, wilde knoflook …)

 

Deze kaas is zacht en licht gezouten met een natuurlijke korst. De smaak kan variëren volgens rijpingstijd en seizoen.

 

Hoe jonger de kaas, hoe zachter hij is van smaak. Hoe meer belegen hij is, hoe typische en krachtiger zijn smaak zal zijn.

Le Cru des Rochettes

 

De naam verwijst naar een plaats vlakbij de boerderij « Les Rochettes ».

 

Het is een zachte witteschimmelkaas van rauwe koemelk die lijkt op een Camembert.

 

De ‘Le Cru des Rochettes’-kaas wordt gemaakt in de vorm van een cilinder met een diameter van 10 cm en weegt minimaal 250 g.

 

De kaas wordt subtiel gegoten waardoor het een lichte en romige textuur krijgt.

 

Deze kaas op basis van melk is licht gezouten en heeft drie weken opslag nodig om tot in het hart geaffineerd te zijn.

Le Pavé de Stoumont

 

De Pavé de Stoumont is een zachte kaas gemaakt van rauwe koemelk met gewassen korst.

 

Hij heeft een vierkante vorm van 10 cm en weegt ongeveer 450 g.

 

Zijn typische smaak doet denken aan een zachte Herve. Zijn oranje korst geeft een lichte en aangename bittere smaak.

 

Deze kaas heeft karakter maar is ook zacht. Kortom, een kaas rijk aan smaak.

Le Chèvre de Lienne

 

De Lienne geitenkaas is een halfharde kaas met gepasteuriseerde geitenmelk in de vorm van een wiel van 2 kg.

 

Deze witte kaas heeft een soepele, stevige en lichte textuur die smelt in de mond. Hij heeft zachte subtiele (heerlijke)en lichte geitensmaak met een natuurlijke oranje korst.

 

Een zachte delicate smaak met hazelnootaroma’s.

De Lienne geitenkaas is ook gemakkelijk verteerbaar.

La Roue Stoumontoise

 

Het Stoumont wiel is een onverhitte halfharde kaas van rauwe koemelk en weegt ongeveer 17 kg. Na 8 weken (jong) wordt hij gekenmerkt door zijn zachtheid en smeuïgheid.

 

Het is de ideale kaas om een heerlijk aperitief samen te stellen. Na 3 maanden rijping, biedt hij een lichte fruitige smaak met versterkte aroma’s.

 

Men kan hem nog meer laten rusten om een kaas te verkrijgen met een sterke een getypeerde smaak. Hij gaat perfect samen met een heerlijk regionaal biertje.

Le Chevronais

De Chevronais is een zachte witteschimmelkaas van geitenmelk in de vorm van een vierkan van 10 cm met een gewicht van ongeveer 250 g. Na 2 of 3 weken wordt zijn licht kalkachtige hart meer smeuïg en smeltend.

 

Zijn smaak wordt geaccentueerd met rijping. De Chevronais is een aangename kaas vol aroma's met een zachte maar krachtige smaak. Bij het proeven, krijgen we eerst een smaak van paddenstoelen gevolgd door een geitenaroma.

Le Chevron frais

 

De Chevron frais (verse geitenkaas) wordt verkregen na een langzame rijping. De verkregen geitenwrongel wordt vervolgens uitgelekt in geperforeerde vormen. Het gewicht na het uitlekken bedraagt  ongeveer 140 g.

 

De verse geitenkaas heeft na een paar dagen een zeer fijne, lichte en zachte textuur met een zeer zachte bloemige en lichte zure smaak.

 

De verse geitenkazen worden ook gerold in verschillende kruidenmengelingen (peper, tijm-curry-koriander, tomaat-basilicum, knoflook-paprika, ajuin, knoflook-peterselie-bieslook ...)

Le chevron affiné

 

De verse geitenkazen krijgen na verdere rijping meer karakter en laten de smaken van de streek beter tot uiting komen.

 

De kaas is eerst eerder zacht en vers, en wordt dan bedekt met witte en / of blauwe schimmels. Vervolgens vormt de korst zich geleidelijk aan tot deze gaat rimpelen en het hart zal brokkelig worden.

 

De kaas verliest met het rijpen in volume en gewicht maar wint aan complexiteit en smaak met aroma’s van walnoot en hazelnoot.

La maquée de Chauveheid

Deze verse kaas met gepasteuriseerde koemelk wordt gemaakt van de wrongel die na een trage rijping van 24u natuurlijk wordt uitgelekt in een zak. De verse platte kaas is goed uitgelekt en de textuur is vergelijkbaar met die van onze grootouders (De crème is goed gedraineerd en de textuur is vergelijkbaar met die van onze grootouders (platte kaas met karnemelk).

 

De versheid van de gebruikte melk, de kwaliteit van de biologische weiden van de boerderij geven aan de platte kaas zijn bijzondere textuur, zijn subtiele smaken en al zijn zachtheid.

De platte kaas met kruiden wordt verkregen door een verse mix van peterselie, wilde knoflook en uien er in te verwerken.

Artisanale producten

 
 
 
 
 

Biologische eieren van de boerderij

 

De eieren die we commercialiseren komen van biologische kwekerijen. De kippen hebben een grote weide waar ze vrij in kunnen rondlopen. Hun voeding is volledig biologisch.

 

 

Honing van de regio

 

De bijenstal bevinden zich in de gemeente Manhay in de Ardennen. Deze zeer natuurlijke en uitermate beboste regio is goed geïsoleerd van vervuiling door pesticiden die worden gebruikt in de grote veldgewassen.

 

De flora bestaat ui weilanden, bosranden en bossen die rijk zijn aan wilde bloemen. Het is een authentieke honing, koud geoogst en zonder pasteurisatie om zijn superieure kwaliteit te behouden.

 

 

Ardense worst en gedroogde worst

 

De vleeswaren die wij voorstellen zijn afkomstig van de Boerderij van Sylvain Fontaine (Slagerij van de Croix Scaille). Hij is een echte ambachtsman en maakt zijn vleeswaren in zijn slagerij van zijn Limousin koeien van biologische agricultuur.

 

Stroop van peren en appels / STROOPFABRIEK M.THOMSIN

 

Eén van de laatste ambachtelijke stroopfabrieken van het plateau van Herve.

 

Het is een gegarandeerde pure fruitstroop. De traditie wordt hier bewaard van vader op zoon sinds 1884.